У Києві чергова смерть від Covid-19. Головний лікар Олександрівської лікарні звернулась до громадян

У Києві чергова смерть від Covid-19. Головний лікар Олександрівської лікарні звернулась до громадян
Палата одного із хворих на коронавірус в Олександрівській клінічній лікарні міста Києва
Фото: Людмила Антоненко

Медики закликають українців не перевіряти на собі, чи дійсно «хвилю корони вони вже встигли перенести в січні чи в лютому»

В Олександрівській клінічній лікарні міста Києва від коронавірусу Covid-19 помер пацієнт, за життя якого медики боролися кілька тижнів.

Про це повідомила у Facebook головний лікар медустанови Людмила Антоненко.

«На жаль. Сьогодні ми втратили пацієнта. За його життя ми боролись останні кілька тижнів. Протягом всього лікування пацієнт був важкий, з прогресуючим погіршенням, що призвело до підключення до апарату штучної вентиляції легень та екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО)», - написала лікарка.

Вона також висловила співчуття рідним і знайомим померлого.

«Повірте, кожний лікар дуже переживає втрату пацієнта. Ми боролись за життя, застосовуючи всі сучасні технології, які зараз використовують лікарі у всьому світі. Проте ми не змогли», - додала Антоненко.

Щодо долі другого пацієнта, який перебував на ЕКМО - його стан нестабільний, важкий.

Також Антоненко звернулася до українців:

«В останні дні шириться багато фейкових думок псевдоекспертів щодо того, що статистика щорічної смертності не перевищує смертність від Covid-19. Я розумію, що всім сильно набридло сидіти на карантині, проте раджу не загравати з долею і не перевіряти на собі, чи дійсно «хвилю корони ви вже встигли перенести в січні чи в лютому», чи дійсно «більшість переносить безсимптомно і вже має імунітет», і ще багато чудових думок. Якби ви зараз попрацювали лікарем в інфекційному відділенні або в лабораторії, такі легковажні думки вас би не займали».

Станом на 6 квітня в Олександрівській клінічній лікарні Києва перебуває 65 пацієнтів в інфекційних відділеннях, з них - 43 з підтвердженим коронавірусом, 20 - з підозрою, чотири - в реанімації, один - на ЕКМО.

Раніше стало відомо, що 6 квітня в одній із столичних лікарень помер 72-річний працівник одного з київських підприємств державного концерну «Укроборонпром», який захворів на коронавірусну хворобу Covid-19 та перебував останні дні у важкому стані.

Як відомо, МОЗ повідомлятиме про кількість хворих на Covid-19 раз на добу о 9:30.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: