У Конституційному суді пояснили, чому за три роки так і не вирішили, чи законна люстрація

У Конституційному суді пояснили, чому за три роки так і не вирішили, чи законна люстрація
Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук

Голова КС чекає, коли з'явиться 10 голосів за якесь з рішень стосовно закону про очищення влади

Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук у інтерв'ю «Главкому» розповів про те, як просувається рішення стосовно відповідності Конституції закону «Про очищення влади». Суддя зазначає, що для прийняття рішення має бути не менше 10 голосів з усіх членів КС. Наразі процес затягує ще й той факт, що до складу Конституційного суду увійдуть нові члени, які також мають ознайомитися з матеріалами цієї справи. На думку Шевчука, закон про люстрацію - це непроста справа, яка потребує більше часу на обговорення.

«Я розумію, що вже сплили всі терміни. Наприклад, у деяких країнах є такі положення закону: якщо протягом двох років немає жодного рішення щодо конституційності закону, то скарга вважається відхиленою. Наскільки ці положення можна вважати прогресивними? Не знаю, але це підкреслює тенденцію, що з деяких дуже дискусійних питань складно знайти більшість голосів»,- пояснює голова КС.

Нагадаємо, що Станіслав Шевчук був обраний головою Конституційного суду 21 лютого 2018 року більшою кількістю голосів. За час перебування на посаді Шевчука, суд почав активніше розглядати справи. Зокрема, нещодавно визнав неконституційним законопроект «Про зняття депутатської недоторканності».

Читайте більше у інтерв'ю «Главкому»: «Голова КС Станіслав Шевчук: У нас хороша Конституція. Проблема у тому, що владна еліта не живе за нею»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: