У Кремлі назвали санкції України щодо російських банків вандалізмом

У Кремлі назвали санкції України щодо російських банків вандалізмом

Згадуючи про протест активістів біля Сбербанку в Києві, Пєсков висловив побоювання за життя та безпеку працівників російських банків в Україні

Пропагандистське телебачення РФ відреагувало на введення Україною санкцій проти російських банків.

Так, в ефірі телеканала «Росія 24» речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав ситуацію навколо російських банків «вандалізмом». Згадуючи про протест активістів біля Сбербанку в Києві, він висловив побоювання за життя та безпеку працівників російських банків в Україні.

Пропагандисти також намагаються переконати своїх глядачів, що такими кроками українська сторона шкодить у першу чергу собі.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» щодо низки юридичних осіб. Санкції, зокрема, торкнуться ПАТ «Сбербанк», ПАТ «ВіЕс Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «ВТБ банк», ПАТ «БМ банк».

Нагадаємо, Сбербанк відсьогодні ввів нові обмеження для українців.

Вчора НБУ запропонував ввести санкції щодо російських банків.

Раніше повідомлялося, що за результатами засідання Ради нацбезпеки Нацбанку та СБУ дали добу на розробку санкцій проти російських банків.

Нагадаємо, Сбербанк Росії заявляв, що почав обслуговувати у своїх відділеннях клієнтів, які надають «паспорти» самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що Сбербанк Росії повинен припинити роботу в Україні, і закликав НБУ ввести санкції проти банку.

Національний банк заявляв, що ініціюватиме перед Радою нацбезпеки і оборони питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні – ПАТ «Сбербанк». Це питання було розглянуто на засіданні уряду.

Цивільний корпус «Азов» повідомив, що невідомі патріоти по всій країні заблокували роботу десятків банкоматів російських банків.

13 березня у Києві активісти «Національного корпусу» замурували вхід до головного офісу Сбербанку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: