У Кремлі відповіли на прохання Ради Європи про помилування Сенцова

У Кремлі відповіли на прохання Ради Європи про помилування Сенцова
Олег Сенцов

Пєсков сказав, що процедура помилування «чітко прописана в законодавстві Росії»

Український політв’язень Кремля Олег Сенцов не може бути помилуваний на підставі офіційного прохання, яке надіслав генеральний секретар Ради Європи до президента Росії Володимира Путіна.

Про це заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає російське федеральне інформаційне агентство ТАСС.

«Ви знаєте, що таке прохання з точки зору російського законодавства не може стати підставою для якихось дій, тому що ви знаєте, яка процедура помилування в Російській Федерації», — заявив Пєсков.

Він припустив, що лист генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда направили Росії «по дипломатичних каналах».

«Поки що я не бачив цього листа, тому нічого не можу сказати», — заявив прес-секретар Путіна.

Пєсков сказав, що процедура помилування «чітко прописана в законодавстві Росії» та додав, що у справі Олега Сенцова жодних зрушень немає.

Тетяна Москалькова, яка прибула до Києва, щоб зустрітися із затриманими в Україні російськими військовими та шпигунами, також заявила, що політв’язень Кремля Олег Сенцов нібито відмовився від пропозиції пройти огляд у тих лікарів, яких оберуть адвокат політв’язня та його родичі.

Напередодні Генсек Ради Європи подав Путіну офіційне прохання про помилування Сенцова.

Також відомо, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш піднімав питання про затриманих в Росії українських громадян під час свого візиту в Москву.

Напередодні Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова знову звернулася до російського омбудсмена із закликом звільнити Сенцова.

Раніше у ПАРЄ погодилися на дебати щодо українських політв’язнів у Росії

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи з гуманітарних наслідків війни в Україні Егідіюс Варейкіс закликав негайно звільнити засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Як відомо, 25 червня Росія відмовила омбудсмену України Людмилі Денісовій влаштувати відеозв’язок з Сенцовим.

Нагадаємо,  Сенцов, який голодує з 14 травня, заявив, що не буде писати президенту РФ Володимиру Путіну прохання про помилування.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Людмила Денісова: Російський омбудсмен Москалькова, попри всю мою повагу до неї, рішення сама не ухвалює

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: