У Лаврова образились на Міятович через мовчання щодо резолюції ЄП про пропаганду

У Лаврова образились на Міятович через мовчання щодо резолюції ЄП про пропаганду
Олександр Лукашевич
Фото kommersant.ru

МЗС РФ вимагає, щоб Міятович розкритикувала прийнятий євродепутатами документ

Росія не сприймає позицію представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуньї Міятович, яка «не наважилася публічно критикувати резолюцію Європарламенту про протидію пропаганді третіх сторін, в тому числі російських ЗМІ». Про це заявив постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич, пише ТАСС.

Лукашевич зазначив, що особисто розмовляв з Міятович з цього питання, також на полях Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Гамбурзі 8-9 грудня відбулася зустріч Міятович з офіційним представником МЗС РФ Марією Захарової. При цьому Міятович пояснювала відсутність своєї реакції тим, що Європарламент не входить в структуру ОБСЄ.

«Ми абсолютно не погодилися з цим, тому що мандат представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ повинен реалізовуватися таким чином, щоб не було повадно приймати такі шкідливі резолюції, які йдуть врозріз з глобальними розуміннями того, що таке свобода ЗМІ і робота журналістів за кордоном», - сказав Лукашевич.

Як повідомлялось, раніше Європарламент ухвалив резолюцію щодо протидії російським ЗМІ. Резолюція має назву «Стратегічні комунікації ЄС як протидія пропаганді третіх сторін», її запропонувала польський депутат Ганна Фотига. У документі серед загроз інформаційній безпеці ЄС називаються, зокрема, російські ЗМІ: окремо згадуються телеканал RT, агентство штучного супутника Землі, а також фонд «Русский мир» і Росспівробітництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: