У Лаврова відповіли на звинувачення Польщі в причетності Росії до Волинської трагедії

У Лаврова відповіли на звинувачення Польщі в причетності Росії до Волинської трагедії

За словами Захарової, риторика польських чиновників все частіше скочується «від побутової русофобії до розпалювання національної ненависті»

Представник МЗС Росії Марія Захарова відповіла на звинувачення Польщі в причетності Росії до Волинської трагедії. У себе на сторінці в Facebook вона прокоментувала нещодавні заяви польського міністра оборони Антонія Мацеревича, які той зробив в ефірі польського телебачення.
Відповідаючи на його висловлювання, представник російського дипломатичного відомства задалася питанням - чи дійсно слова міністра висловлюють офіційну позицію Варшави. Військовий чиновник вельми недвозначно назвав Волинську різанину на Заході України в 1943 році геноцидом етнічних поляків, за яким стояли росіяни. На думку Мацеревича, Росія дала поштовх тим подіям, а інструментом стали українські націоналісти. Саме за наказом їх лідерів, і, як вважає міністр, з подачі Москви тоді було вбито близько 37 тисяч польських жителів. До початку Другої Світової вони проживали в польській Волині, яка в період військового протистояння стала ареною міжнаціонального протистояння.
Захарова в Facebook написала: «Чи є історичні події або природні явища, в яких Росія не винна?». Самі слова Мацеревича, на думку російського дипломата, свідчать про те, що риторика польських чиновників все частіше скочується «від побутової русофобії до розпалювання національної ненависті».
Нагадаємо, минулого тижня Верхня палата польського парламенту ухвалила постанову щодо Волинської трагедії.

Українське зовнішньополітичне відомство готує відповідь на звернення Сенату Польщі до Сейму щодо визнання Волинської трагедії геноцидом

Речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца закликає утриматися від політизації Волинської трагедії.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: