У Луганській області розпочалися роботи з будівництва «Стіни» на кордоні з Росією, - Тука

У Луганській області розпочалися роботи з будівництва «Стіни» на кордоні з Росією, - Тука

Колишній очільник Луганщини розповів про початок будівництва укріплень на кордоні з РФ.

Роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського держкордону (проект "Стіна") розпочато на території Луганської області, повідомив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, екс-голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

"Близько 30 хвилин тому в мене була розмова з прикордонниками. Хочу сказати, що роботи вже почалися. Прибули бригади геологів, геодезистів. Зараз тривають роботи з дослідження стану ґрунту, підготовчі роботи до виконання технічного завдання. Працюють дві потужні групи, які рухаються вздовж кордону одна назустріч другій", - розповів Тука в ефірі телеканалу "112. Україна" в суботу.

Він із жалем констатував, що наразі фахівці виявили дві ділянки, які місцеві фермери всупереч усім попередженням засіяли зерновими.

Відповідаючи на запитання ведучого, чи вдасться побудувати "Стіну" в запланований термін, до 2018 року, заступник міністра сказав: "На мою думку, якщо буде нормальна процедура фінансування, то абсолютно реально побудувати всі заплановані об'єкти".

Він також пояснив, що йдеться не про стіну як таку. "На деяких ділянках це буде розмежувальна сітка, щоб запобігти перетину кордону домашньою худобою або людьми. На деяких особливо небезпечних ділянках з точки зору танкових атак – буде побудовано протитанкові рови", - наголосив Тука.

У вересні 2014 року тодішній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок проекту "Стіна".

Наприкінці 2015 року голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомляв, що реалізація проекту "Стіна" на той час зосереджена на території Чернігівської та Харківської областей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: