У Міграційній службі бідкаються, що Саакашвілі досі не попросив статусу біженця (Документ)

У Міграційній службі бідкаються, що Саакашвілі досі не попросив статусу біженця (Документ)
Фото УНІАН

У липні президент Порошенко позбавив екс-голову Одеської ОДА громадянства України

Державна міграційна служба України повідомила, що колишній президент Грузії та екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі не просив статусу біженця в Україні.

Про це «Главкому» повідомила т.в.о голови ДМС Діна Пімахова у відповіді на запит.

«Станом на 26 жовтня, Саакашвілі із заявою про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, до територіальних органів ДМС в установленому Законом України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» порядку не звертався», - сказано в офіційній відповіді.

Для перегляду документа натисніть на зображення

При цьому, на сайті міграційної служби опублікована заява, що «11 вересня 2017 року о 09:00 до канцелярії Головного управління ДМС у Львівській області прийшла група з чотирьох осіб. Вони не пред’явили жодних документів, які посвідчують особу і залишили відповідну заяву про надання додаткового захисту від імені Саакашвілі. До неї ці особи долучили копію паспорта громадянина України». У задоволені цієї заяви міграційники відмовили через порушення законодавства.

Як повідомляв «Главком», 24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко під час спілкування з журналістами зазначив, що Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі у статусі біженця.

«Пан Саакашвілі як завжди в суд з оскарженням цього рішення не звернувся. Тому зараз він апатрид, без усяких спеціальних обставин, які б могли виключити його депортацію або екстрадицію. І Державна міграційна служба знає це точно», - сказав Луценко.

Перед цим керівник Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що Міхеїл Саакашвілі має статус особи, «яку незаконно перемістили через кордон».

Додамо, що 26 липня президент Петро Порошенко підписав Указ №196/2017 про позбавлення громадянства України низки осіб. Серед них є Міхеїл Саакашвілі, якого позбавлено громадянства України, відповідно до пункту 26 статті 106 Конституції України та статей 17 і 19 Закону "Про громадянство України.

Нагадаємо, 10 вересня цього року Саакашвілі прибув в Україну через польський кордон, буквально прорвавшись з групою прихильників через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області. За такі дії екс-глава Одеської ОДА був оштрафований судом на 3,4 тис. грн.

Серед осіб, які перетинали кордон з Саакашвілі, були 5 діючих народних депутатів. Після прибуття в Україну Саакашвілі перебував кілька днів у Львові, після чого відправився з поїздками по країні. Він вже встиг відвідати Київ, Одесу, Дніпро, Чернівці та низку інших міст.

Із 17 листопада під будівлею Верховної Ради проходить акція протесту за участі Саакашвілі.

Читайте також статтю «Главкома» «Грузинський десант - місія завершена. Кого з соратників Саакашвілі депортувала Україна (ДОСЬЄ)»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: