У Мінську домовилися про перемир'я на Донбасі з 23 грудня

У Мінську домовилися про перемир'я на Донбасі з 23 грудня

У Мінську сьогодні відбулося останнє у поточному році засідання переговорної групи

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про новий режимі тиші в зоні бойових дій, починаючи з опівночі 23 грудня. Про це повідомила прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Тристороння контактна група, з участю представників ОРДЛО, підкреслює необхідність забезпечення миру та спокою у зв'язку з прийдешніми різдвяними та новорічними святами і, користуючись раніше досягнутими домовленостчми і зобов'язаннями сторін, зокрема, підтверджує їхню прихильність дотриманню всеосяжного, стійкого і безстрокового режиму припинення вогню, починаючи з опівночі 23 грудня 2017 року за київським часом», - повідомила Оліфер.

Він додала, що на зустрічі переговорники підтвердили прагнення виконати зобов'язання щодо звільнення утримуваних осіб до новорічних і різдвяних свят.

Нагадаємо, раніше ТКГ домовлялася про перемир'я до початку нового навчального року. Воно почало діяти з 1 вересня, проте вже в перші години було порушено бойовиками «ЛДНР». До цього на Донбасі діяло «хлібне» перемир'я, приурочене збору врожаю.

Нагадаємо, учасник мінських переговорів Євген Марчук заявив, що Росія готова повернути своїх військових до складу СЦКК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: