У Мінюсті кажуть, що посадити члена ВРЮ Гречківського буде складно

У Мінюсті кажуть, що посадити члена ВРЮ Гречківського буде складно

Гречківському пред’явлена підозра за статтею «замах на шахрайство», а перспектива доведення цього в суді дуже складна

Провадження проти члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського порушено не за хабарництво, а за замах на шахрайство. Це в ефірі «5 каналу» зазначила голова Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко.
«Весь час використовується термін «хабар», тому що демонструють гроші. Але насправді підозра пред’явлена за іншою статтею, частина 4 статті 190 – це шахрайство. Навіть не просто шахрайство, а замах на шахрайство», - сказала вона.
Козаченко підкреслила, що перспектива доведення цього в суді взагалі дуже складна. «Реально дуже складна», – заявила вона.
Нагадаємо, 21 вересня Генеральна прокуратура України разом з Службою безпеки України викрили одного з членів Вищої ради юстиції у вимаганні 500 тис. доларів за незаконний вплив на судове рішення.
22 вересня адвокат члена ВРЮ Гречківського Ігор Черезов повідомив, що Генеральна прокуратура України вручила його підзахисному підозру у замаху на шахрайство.
У Вищій раді юстиції висловили сподівання на швидке й об’єктивне розслідування стосовно намагання отримати неправомірну вигоду одним із членів ВРЮ.
Увечері 22 вересня Печерський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі України у задоволенні клопотання про застосування до Гречківського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення майже 13 млн грн застави, а визначив для нього лише заставу у сумі майже 3, 9 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: