У Московському патріархаті зробили категоричну заяву щодо участі в Об'єднавчому соборі

У Московському патріархаті зробили категоричну заяву щодо участі в Об'єднавчому соборі
Архієпископ Ніжинський УПЦ МП Климент

Московський патріархат відкинув можливість участі в Об’єднавчому соборі

Участь Української православної церкви Московського патріархату в об’єднавчому соборі та створенні єдиної православної церкви в Україні під егідою Вселенського патріархату неможлива.

Про це в інтерв’ю одному з грецьких церковних видань заявив архієпископ Ніжинський УПЦ МП Климент

У цьому коментарі ієрарх назвав «батьками цього так званого собору» представників УПЦ-КП і УАПЦ, яких обізвав «розкольниками».

Климент заявив, що визнане Константинопольським патріархатом духовенство українських юрисдикцій «самі себе назвали священиками і єпископами».

Попри заяви представників Вселенського патріархату, представник МП вважає, що «патріарх Варфоломій, хоча і оголосив про зняття з Філарета анафеми, досі не перебуває з ним в євхаристійному спілкуванні».

При цьому можливість участі структури РПЦ в Україні в об’єднавчому соборі архієпископ відкинув категорично.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія. Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний архієрейський собор для об'єднання трьох церков. Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

Слід зауважити, що 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

В УПЦ КП вважають, що синод РПЦ повторює політику Кремля.

Також опубліковано повний текст рішення синоду РПЦ про розрив відносин із Константинополем.

 Більше читайте тут: Архімандрит Кирило Говорун: Московський патріархат має кілька кандидатів у предстоятелі нової церкви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: