У Москві вводять спецперепустки для пересування по місту

У Москві вводять спецперепустки для пересування по місту
У Москві наявність перепусток перевірятимуть патрульні

Спецперепустка стане обов'язковою для всіх від 15 квітня

Влада російської столиці Москви через поширення коронавірусної інфекції запроваджує так звані «цифрові перепустки» для пересування з використанням транспорту.

Спецперепустка стане обов'язковою для всіх від 15 квітня. Отримувати перепустку потрібно буде для поїздок на будь-якому виді особистого і громадського транспорту – зокрема і на велосипеді, електросамокаті, мотоциклі, скутері, автомобілі, таксі (таксистів зобов'яжуть перевіряти у пасажирів перепустку), метро, приміських електричках і наземному громадському транспорті.

Перепустка видається в електронному вигляді і являє собою спеціальний код, що складається з цифр і букв. Перші чотири знаки означають дату закінчення терміну дії перепустки, решта 12 знаків дозволяють ідентифікувати його власника і мета поїздки. Перевіряти відомості будуть по QR-коду на перепустці. 

Багаторазові перепустки матимуть співробітники, присутність яких на робочому місці «є абсолютно необхідним».

Пропускна система буде носити заявний характер - тобто, отримати перепустку потрібно буде заздалегідь.

Для поїздок на роботу мерія розробила окремі перепустки, де кількість поїздок не обмежена.

Обмежень для поїздок до лікувальних закладів немає, але перепустку треба оформляти. А ось отримати дозвіл на поїздки в особистою метою можна буде лише двічі на тиждень.

Такі перепустки не потрібно оформляти на дітей до 14 років. Без них також зможуть пересуватися військові, співробітники правоохоронних органів, судді та інші службовці, які мають посвідчення встановленого державою зразка. Ще перепустки не знадобляться журналістам і охоронцям.

Наявність перепусток перевірятимуть патрульні. Громадяни повинні будуть показати паспорт та перепустку - роздруківку або екран смартфона.

Станом на ранок 11 квітня в Росії діагностовано понад 13,5 тис. випадків захворювання на Covid-19.

За останню добу в цій країні виявили 1667 випадків коронавірусної інфекції, з них понад тисяча – в Москві. Столиця Росії лідирує і за загальною чисельністю хворих – їх там понад вісім тисяч. У Москві «швидкі» з інфікованими утворили гігантський затор.

Нагадаємо, Володимир Путін продовжив в Росії неробочі дні до 30 квітня і дав додаткові повноваження регіонам.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: