У МОЗ розказали, коли настане пік епідемії грипу

У МОЗ розказали, коли настане пік епідемії грипу

В Україні вже зафіксовано перші смерті від грипу

Пік захворювання на грип в Україні припаде на період січня-лютого 2017 року. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила головний позаштатний інфекціоніст МОЗ, доктор медичних наук Ольга Голубовська.

На сьогоднішній день епідемію зафіксували вже у п’яти областях України. Пік захворювання на грип медики чекають у січні-лютому, проте не виключають і продовження захворюваності населення навіть у березні.

«Інколи навіть на березень припадає зростання захворюваності. Я просто дуже сподіваюся, що цього сезону не буде такого домінування і такої агресивності вірусу H1N1. Так, є вже смертельні випадки, але є надія, що процес захворюваності буде м’якшим», – розказала інфекціоніст МОЗ.

За словами Голубовської, незважаючи на прогнози, грип може поширюватись і тоді, коли на нього не чекаєш. «Грип – це абсолютно непередбачуване захворювання. Ми не можемо робити жодних прогнозів. У 2009 році всесвітня мережа моніторингу, експерти ВООЗ нічого не знали, допоки в Мексиці не почали гинути люди від якоїсь незрозумілої хвороби. Як виявилося, це був грип», – зазначила доктор медичних наук.

Нагадаємо, взимку 2015-2016 років в Україні на грип перехворіло 3,8 млн осіб, або 9,9% населення. Епідемія тривала чотири тижні (у січні-лютому) і забрала життя 329 осіб. 

Детальніше читайте в інтерв'ю: «Головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська: Важкі форми грипу починаються одразу з температури 39 градусів і вище»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: