У МВС хочуть суттєво посилити відповідальність за п'яне керування та смертельні ДТП

У МВС хочуть суттєво посилити відповідальність за п'яне керування та смертельні ДТП

За ДТП, здійснені у стані алкогольного або іншого сп'яніння, що заподіяло тілесні ушкодження середньої тяжкості, до 3-х років позбавлення волі

Міністерство внутрішніх справ пропонує посилити відповідальність за ДТП, здійснені у стані алкогольного або іншого сп'яніння, що заподіяло тілесні ушкодження середньої тяжкості, до 3-х років позбавлення волі. Про це під час позачергового засідання уряду заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«У той час зараз суди за шкоду здоров'ю середньої тяжкості присуджують лише умовні терміни», - уточнив у себе на сторінці у Facebook радник міністра Антон Геращенко.

Крім того, міністерство пропонує посилити відповідальність за смертельні ДТП або такі, у результаті яких були завдані тяжкі тілесні ушкодження, передбачити позбавлення волі на строк до 12 років, замість 10, як сьогодні.

Також пропонується підвищити штраф за керування без прав до 40 тис. 800 грн. Для тих, хто брутально перевищує швидкість на більш ніж 50 км від дозволеної, - з 510 гривень до 3 тис. 400 гривень.

Як повідомлялось, перші водійські права МВС хоче видавати на 2 роки

За словами Авакова, щодоби в Україні в дорожньо-транспортних пригодах гине 8 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: