У МЗС РФ дорікнули Україні за відсутність «хоч якогось статусу» російської мови

У МЗС РФ дорікнули Україні за відсутність «хоч якогось статусу» російської мови
Захарова вважає, що "цинізм української влади щодо російської мови перевершує усі межі"
Фото: facebook.com/maria.zakharova

За словами Марії Захарової, українським політикам «варто звернути увагу на власні проблеми і розв'язання соціально-економічних завдань»

У Міністерстві закордонних справ РФ дорікнули владі України через відсутність у країні «хоч якогось статусу» російської мови. Про це повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу в середу.

«Цинізм української влади, по-суті легітимізуючої асиміляційний курс керівництва своєї країни, перевершує всі мислимі межі.  Російській мові, якою розмовляє більшість країни, на якій говорять керівники міст, представники уряду, журналісти, не можуть надати хоч якийсь статус у державі, чия культура створювалася і з використанням цієї російської мови, водночас проводять круглі столи щодо наших корінних народів і їхніх прав», - заявила Захарова.

За її словами, українським політикам і депутатам варто «звернути увагу на власні проблеми і розв'язання найскладніших соціально-економічних завдань і суперечностей в своєму суспільстві, зокрема таких, що мають етнічне, мовне та релігійне забарвлення».

На початку 2019 року Україна може отримати нове законодавство про державну мову, адже зараз тільки Конституція регулює вживання української мови. Про це 22 грудня повідомив віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко.

Читайте також: Чому важливо розмовляти українською мовою

Як повідомлялося, 31 травня, президент України Петро Порошенко підписав указ про початок десятиліття української мови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: