Провал «Газпрому»: у «Нафтогазі» пояснили свіже рішення шведського суду

Провал «Газпрому»: у «Нафтогазі» пояснили свіже рішення шведського суду

«Суд відхилив безпідставне твердження «Газпрому», - заявили у компанії

НАК «Нафтогаз України» планує подати в Апеляційний суд Свеа (Швеція) додаткове звернення у справі щодо призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це 28 червня заявили у Департаменті з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

«Апеляційний суд округу Свеа, Швеція, сьогодні вирішив переглянути своє попереднє рішення про призупинення виконавчих дій щодо рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту між «Нафтогазом» та «Газпромом». Вивчивши аргументи, надані «Нафтогазом», суд відхилив безпідставне твердження «Газпрому» щодо того, що значні частини обґрунтування транзитного рішення були начебто написані адміністративним Секретарем», - говориться у повідомленні компанії.

Однак, як зазначили у «Нафтогазі», суд залишив в силі тимчасове призупинення виконавчих дій за грошовими вимогами української компанії «через інші причини».

«Сьогодні компанія не мала нагоди надати свої контраргументи щодо цих причин. «Нафтогаз» планує подати до суду додаткове звернення з викладенням цих фактів і сподівається на перегляд останнього рішення», - заявили в компанії.

У «Нафтогазі» повідомили, що поточне рішення «не є обов'язковим до виконання судами інших юрисдикцій».

«Відповідно, «Нафтогаз» продовжить свої дії щодо стягнення заборгованості «Газпрому» у інших юрисдикціях», - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, 13 червня апеляційний суд округу Свеа (Швеція) задовольнив клопотання «Газпрому» і виніс наказ про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року по спору між «Газпромом» і «Нафтогазом України» в рамках контракту на транзит газу через територію України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: