«Газпром» заявив, що призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу

«Газпром» заявив, що призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу

«Нафтогаз» позбавили підстав для арешту активів «Газпрому» за кордоном, — наголосили у «Газпромі»

У російському «Газпромі» повідомили, що домоглися зупинки рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту. Про це сказано в повідомленні компанії.

«13 червня апеляційний суд округу Свеа (Швеція) задовольнив клопотання ПАТ «Газпром» і виніс наказ про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року по спору між «Газпромом» і «Нафтогазом України» в рамках контракту на транзит газу через територію України», — сказано в повідомленні компанії.

У «Газпромі» уточнили, що подали клопотання 7 червня у зв’язку із оскарженням рішення по транзитній угоді та спробам «Нафтогазу» до розгляду скарг по суті розпочати процедури примусового виконання цього рішення в різних юрисдикціях.

Відзначається, що суд вважає, що для призупинення цього рішення наявні достатні підстави.

«Таким чином, «Нафтогаз» позбавили підстав для арешту активів «Газпрому» за кордоном», — наголосили у «Газпромі».

Компанія заявила, що використовує це для розгляду судових рішень у Швейцарії та Нідерландах.

Наказ апеляційного суду не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

У свою чергу заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв заявив, що компанія подає апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу.

29 березня «Газпром» подав до апеляційного суду округу Сева у Швеції клопотання про оспорювання та часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду з «Нафтогазом України» у справі про транзит газу. 

28 травня російські ЗМІ повідомили, що компанія «Газпром» подала до апеляційного суду округу Сева заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу в суперечці з «Нафтогазом» по транзиту газу, заявивши, що більшу частину арбітражного рішення «написано не арбітрами, а третьою особою».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: