У Німеччині визнали, що без США їм не обійтися

У Німеччині визнали, що без США їм не обійтися
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас їдо до США на переговори

Маас закликав до тіснішої співпраці зі США

Перед початком триденної поїздки до США міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас закликав до тіснішої співпраці зі Сполученими Штатами, незважаючи на всі розбіжності з Вашингтоном.

Про це повідомляє Spiegel Online.

«Ми не можемо обійтися без США, тому ми хочемо зміцнити наше партнерство і, де це необхідно, відновити його… Тут є орієнтир: ми не хочемо нової опозиції, ми хочемо нової єдності», - заявив міністр перед вильотом.

З моменту інавгурації президента США Дональда Трампа два роки тому німецько-американські відносини сильно зіпсувались. Між країнами є відмінності в багатьох сферах: від торгівельних питань до політики стосовно Росії та деяких міжнародних угод.

Під час запланованої зустрічі з держсекретарем Помпео Маас обговорить намір США вийти з Договору з Росією про ракети середньої і малої дальності. Перед візитом до Вашингтона Маас відвідав Москву, де обговорив цю тему з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Зазначимо, що раніше у німецькому уряді закликали не втручатися в «Північний потік-2». 

Раніше Маас заявив, що вже ніщо не завадить будівництву газопроводу «Північний потік-2».

13 січня стало відомо, що посол США у Німеччині Річард Гренелл розіслав низці німецьких компаній листа, у якому застеріг від участі у будівництві «Північного потоку-2» та можливим запровадженням американських санкцій за це.

Раніше повідомлялося, що США погрожують санкціями компанії, яка споруджує «Північний потік-2».

Нагадаємо, декілька днів тому глава МЗС Німеччини заявив, що через санкції проти «Північного потоку-2» не буде кому захищати транзит через Україну.

Раніше голова МЗС ФРН Гайко Маас знайшов виправдання небажанню Німеччини відмовитися від проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2», пояснивши, що це зашкодило б Україні

Нагадаємо, єврокомісар з питань бюджету Ґюнтер Еттінґер заявив, що трубопровід «Північний потік -2» вже давно будується і не можна так просто зупинити його будівництво.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: