У ПАРЄ підтримали резолюцію щодо Азову. Українські моряки визнані військовополоненими

У ПАРЄ підтримали резолюцію щодо Азову. Українські моряки визнані військовополоненими
За прийняття резолюції віддали 103 голоси

Члени української делегації в ПАРЄ на дебатах щодо провокації РФ в Азові вимагали негайного звільнення Росією моряків

Парламентська Асамблея Ради Європи у четвер, 24 січня, підтримала резолюцію «Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці».

«Резолюція прийнята. 103 «за». Наші моряки визнані такими, що підпадають під Женевську Конвенцію, тобто військовополоненими. Це важливо для міжнародних судів і для сторони захисту», - написала у Facebook член постійної української делегації в ПАРЄ, перший заступник голови ВР Ірина Геращенко.

Вона повідомила, що всі члени української делегації в ПАРЄ на дебатах щодо провокації РФ в Азові «говорили в один голос, емоційно, з фактажем».

«З єдиною вимогою - негайно звільнити наших військовополонених моряків і розблокувати судноплавство в Азові і Керченській протоці», - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, Лефортовський суд Москви 16 січня на три місяці продовжив арешт останнім чотирьом українським морякам, затриманим Росією в районі Керченської протоки.

Напередодні суд в Москві продовжив термін утримання під вартою 20 з 24 українських військових моряків. 17 з них будуть знаходитися під арештом до 24 квітня, Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока залишаються в СІЗО до 26 квітня.

Адвокати подаватимуть апеляції щодо рішення суду у справі українських моряків. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: