У Польщі марш під патронатом мера Перемишля скандував: «Смерть українцям!»

У Польщі марш під патронатом мера Перемишля скандував: «Смерть українцям!»
Марш орлят у Польщі
przemysl.naszemiasto

Учасники марширували біля будівлі Українського народного центру

У польському Перемишлі на «Марші орлят перемишльських і львівських», що відбувся 10 грудня, учасники біля будівлі Українського народного центру скандували: «Смерть українцям!».

Про це повідомляє портал Prostir.pl.

За даними видання, організаторами заходу були праві організації: Усепольська молодь або Національно-радикальний табір, неформальна група «Патріотичний Перемишль», а також установа культури Підкарпатського воєводства - Культурний центр в Перемишлі.

Зазначається, що патронат над маршем узяв, зокрема, мер Перемишля Роберт Хома.

Окрім того, до організаторів цьогорічного заходу приєдналася також польська державна установа -  Інститут національної пам’яті з Ряшева.

Повідомляється, що, коли колона проходила біля Українського центру, один з демонстрантів закричав: «Смерть українцям!» і його вигук підхопила колона.

Це можна почути з фрагмента відео, яке розміщене на YouTube.

Повідомляється, що два роки тому під час подібного заходу його учасники, проходячи повз Український народний дім, скандували "Znajdzie się kij na banderowski ryj!", тобто «Знайдеться кий на бандерівське рило».

А через півтора року після тодішнього маршу в Перемишлі відбулася фізична атака на українську процесію.

Нагадаємо, 11 листопада у Варшаві під час Маршу незалежності група радикалів у масках демонстративно спалила прапор України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: