У Полтаві поліцейському оголосили підозру через незаконне затримання підозрюваного

У Полтаві поліцейському оголосили підозру через незаконне затримання підозрюваного

Оформляючи протокол затримання, слідчий невірно вказав час фактичного затримання особи - різниця склала понад 4 години

У понеділок, 27 січня, силовики в Полтаві повідомили слідчому Національної поліції про підозру у незаконному затриманні людини.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За версією слідства, зазначений слідчий, без рішення слідчого судді, прийняв рішення затримати підозрюваного через чотири доби після можливого вчинення злочину.

«Крім того, оформляючи протокол затримання, слідчий невірно вказав час фактичного затримання особи - різниця склала понад 4 години. Весь цей час фактично затримана особа перебувала у невизначеному статусі, не маючи можливості реалізовувати свої права, передбачені кримінально-процесуальним законодавством і Конституцією України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

До слова, поліція Київщини проводить службове розслідування щодо факту вимагання неправомірної вигоди поліцейськими Обухівського району.

У соцмережі виявлено публікацію щодо вимагання неправомірної вигоди працівниками Обухівського відділу поліції у громадянина за повернення вилученої автівки.

Встановлено, що екіпаж групи реагування патрульної поліції під час несення служби у місті Українка вночі зупинив автомобіль «БМВ» з номерами іноземної реєстрації. У подальшому, мотивуючи тим, що перебування такого автомобіля заборонено у країні, поліцейські вилучили авто та помістили його на територію поліцейського відділу. Однак, жодного процесуального документа щодо вилучення автомобіля працівники поліції не склали. Потім поліцейські вимагали у водія 10 тисяч гривень за повернення автотранспорту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: