У Порошенка досі не впевнені, чи Україні потрібен Антикорупційний суд

У Порошенка досі не впевнені, чи Україні потрібен Антикорупційний суд

Будь-який суд має бути Антикорупційним, — вважає депутат БПП Червакова

Ольга Червакова, депутат Блоку Порошенка, розповіла «Главкому», що у Раді досі не впевнені, чи потрібен Україні Антикорупційний суд.

«Я ставлюся позитивно до ідеї створення чесного суду, — зазначає Червакова. — Будь-який суд має бути Антикорупційним незалежно від того, чи він розглядає справи топ-чиновників, чи справи щодо адмінправопорушень. Ми створили органи, які розслідують корупцію на вищих рівнях, це правильно і потрібно. Але це зовсім не означає, що нам потрібен ще й Антикорупційний суд».

На думку політика, дуже складно провести межу між злочинами, пов’язаними із корупцією і не пов’язаними з нею: «По суті, будь-який господарський злочин у нас пов'язаний із корупцією. У мене є серйозне занепокоєння, щоб у нас потім не виникло дискусії: якщо чиновник вищого рангу щось скоїв – то це корупція, а якщо мер – то це не вища посадова корупція, значить, можна і у звичайний суд відправляти».

«І головне є побоювання в тому, щоб після створення Антикорупційного суду всі інші суди не вирішили, що їм все можна, бо вони ж, очевидно, корупційні суди, — відзначає Червакова. — Насправді ж інтереси простих громадян відстоюються у звичайних судах – у тих, де розглядають справи про ДТП, куди люди позиваються на свій ЖЕК чи звертаються через бездіяльність  поліції. Пересічний український громадянин зіштовхується з судами не на рівні топ-корупції, а на рівні звичайної корупції у ЖЕКах, лікарнях тощо».

Нагадаємо, що з 17 листопада під будівлею Верховної Ради проходять мітинги, одна із головних вимог — створення Антикорупційного суду. 

Думки інших політиків щодо Антикорупційного суду читайте тут: Антикорупційний суд. Панацея чи п’яте колесо?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: