У Путіна назвали «абсурдом» причетність до другого отруєння «Новичком» у Британії

У Путіна назвали «абсурдом» причетність до другого отруєння «Новичком» у Британії
Марія Захарова

У російському МЗС заявили, що «Британії належить вибачитися перед Росією за все, що скоїв уряд Терези Мей»

У Кремлі назвали «абсурдним» звинувачення Росії в причетності до другого отруєння «Новичком» двох людей поблизу британського Солсбері.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство «РИА Новости».

«Нам не відомо про те, що Росія якимось чином згадувалася чи кимось асоціювалася з нападом. Ми вважаємо, що в будь-якому разі це було б достатньо абсурдним», — заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова закликала Лондон до співпраці з Москвою в розслідуванні отруєнь у Солсбері та Еймсбері.

«Закликаємо британські правоохоронні органи не вестись на брудну політичну гру, які затіяли певні сили в Лондоні, і почати, нарешті, взаємодіяти з правоохоронними органами РФ в розслідуванні (інцидентів –ред.), враховуючи, що йдеться в тому числі про російських громадян» , — заявила Захарова.

За її словами, Британії ще належить вибачитися перед Росією «за все, що скоїв уряд Терези Мей», передає ВВС.

Напередодні стало відомо, що 44-річна Дон Стерджесс, яка отруїлася «Новачком» в місті Еймсбері в Британії, померла.

45-річний чоловік, який також отруївся «Новачком» і був знайдений в непритомному стані разом зі Стерджесс, залишається в критичному стані в госпіталі, повідомляє Скотленд-Ярд.

Нагадаємо, напередодні співробітник поліції Уілтшира звернувся за допомогоюдо медиків для попередньої перевірки на можливе отруєння «Новачком».

Раніше поліція Великої Британії повідомила, що 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі, були знайдені наприкінці червня непритомними у будинку в Еймсбері, отруїлися «Новачком». Їх доправили до лікарні в Солсбері, розташованої за 11 кілометрів від Ейсмбері. Там само лікувалися свого часу й Скрипалі.

Поліція попередила про заходи підвищеної безпеки і виставила кордони в Солсбері і Еймсбері в місцях, де пара з’являлася до отруєння.

Також прем'єр Британії Тереза Мей взяла під контроль розслідування нового отруєння в Британії.

Згодом стало відомо, як заразилися «Новачком» постраждалі в Еймсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: