У Путіна не поспішають підтверджувати помилування Чийгоза і Умерова

У Путіна не поспішають підтверджувати помилування Чийгоза і Умерова

Пєсков відмовився відповідати на запитання про помилування

У Кремлі відмовляються коментувати по суті інформацію про помилування заступників голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відмовився відповідати на запитання про це, повідомляє РИА «Новини».

«Не можу ні підтвердити, ні спростувати», - сказав він.

На уточнююче запитання журналістів про те, як юридично оформили те, що лідерів відпустили в Анкару, Пєсков відповів абсолютно таким самим формулюванням.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в аеропорту Анкари та мають незабаром вирушити у Київ. 

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: