У Раді відмовилися від розірвання дипвідносин із Росією

У Раді відмовилися від розірвання дипвідносин із Росією

Робоча група напрацювала проект закону про реінтеграцію Донбасу до другого читання

У підготовленому до другого читання тексті законопроекту про реінтеграцію Донбасу немає поправки про рекомендацію розірвання дипломатичних відносин з Росією. Про це заявив секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки й оборони, депутат від БПП Іван Вінник. Раніше він пропонував внести таку поправку в документ.

За словами Вінника, робоча група напрацювала проект закону до другого читання, його передали на розгляд депутатським фракціям і групам, а також президентові України.

«Ми консенсусно узгодили, що це – повноваження виключно виконавчої гілки влади. Щоб зберегти чіткий розподіл і незалежність гілок влади ... ми не говоритимемо виконавчій владі, як їй виконувати закон», – сказав він.

За його словами, оскільки в законопроекті виписано, що Росія є країною-агресором, то після ухвалення даного закону уряд на його підставі може ухвалити рішення про розірвання відносин із Москвою.

Щодо того, чи формально ця поправка уже відхилена, Вінник заявив, що ще немає рішення комітету з приводу даного законопроекту, відповідне засідання призначене на 15 листопада.

«Комітет ще формально не збирався по поправках, а засідання відбудеться в середу і в нас є узгоджений від комітету і робочої групи текст законопроекту до другого читання, але ж депутати мають право наполягати на цій правці і вона буде спочатку голосуватися на комітету, коли буде таке наполягання, а в подальшому і в сесійній залі», – додав Вінник.

Нагадаємо, раніше група позафракційних народних депутатів внесла поправку, якою пропонує зобов'язати Кабінет міністрів розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією, до другого читання законопроекту №7163 про забезпечення суверенітету України на Донбасі.

Як повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, до законопроекту про реінтеграцію Донбасу, який міститься на 14 сторінках, подано поправок на 800 сторінок. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: