У Раді збирають підписи під альтернативним зверненням до Варфоломія

У Раді збирають підписи під альтернативним зверненням до Варфоломія

Депутати меншості хочуть ще раз звернутися до Вселенського патріарха

Народні депутати України, які не входять до парламентської більшості, почали збір підписів під альтернативним зверненням до Вселенського патріарха, предстоятеля Константинопольської православної церкви Варфоломія I. Про це повідомляє прес-служба Опозиційного блоку.
Автори звернення просять Варфоломія I благословення нашого народу і Української Православної Церкви, щоб вона і далі могла залишатися консолідуючим фактором для мільйонів православних українців, які з надією очікують від церковної ієрархії, що правдивість канонічного устрою Церкви не буде поставлена під сумнів через втручання політиків в церковне життя.
У тексті, зокрема, зазначається: «Ми дуже стурбовані ініціативами політичних авантюристів, які силою намагаються змінити існуючий канонічний устрій в Україні, створюючи тиск на православних єпископів і священиків, замовляючи в ЗМІ наклепницьку пропагандистську кампанію проти Церкви, розробляючи нові закони, які не відповідають європейським стандартам про релігійні права і свободи людини. Є всі підстави стверджувати, що такі дії свідомо спрямовані на ослаблення не тільки канонічної Церкви, але й українського суспільства, породжуючи нові джерела конфліктів на релігійному грунті, що послаблює Українську державу».
«Для нас як народних депутатів українського парламенту, є надзвичайно цінними Ваші особисті зусилля щодо подолання розділення українського Православ'я та затвердження на території України канонічного устрою, який є запорукою церковного світу, а отже - і стабільності в суспільстві і Українській державі», - з такими словами звертаються народні депутати до Вселенського Патріарха Варфоломія I.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: