У РФ офіційно призначено дату виборів президента

У РФ офіційно призначено дату виборів президента
Вибори в Росії

Після публікації постанови Ради Федерації офіційно стартує виборча кампанія у РФ

Рада Федерації на засіданні в п'ятницю, 15 грудня, одноголосно схвалила постанову палати про призначення виборів президента РФ на 18 березня 2018 року.

Протягом п'яти днів (максимум до 20 грудня) постанову Ради Федерації має бути опубліковано. Тільки після публікації цього документа виборча кампанія вважається такою, що офіційно стартувала, партії можуть проводити передвиборчі з'їзди, а самовисуванці - організовувати збори груп підтримки.

Як повідомив глава комітету верхньої палати з конституційного законодавства і держбудівництва РФ Андрій Клішас, постанову Ради Федерації про призначення виборів президента РФ на 18 березня 2018 року буде опубліковано 18 грудня.

«Ми підготуємо всі відповідні документи для публікації. Всі матеріали будуть готові і будуть опубліковані офіційно 18 грудня», - сказав Клішас.

У прес-службі ЦВК раніше пояснили ТАСС, що постанову про призначення виборів може бути опубліковано як в друкованій пресі («Российской газете» і «Парламентской газете»), так і на порталі правової інформації. Якщо документ буде оприлюднений раніше на порталі, кампанія буде вважатися такою, що офіційно стартувала з цього моменту.

Нагадаємо, 6 грудня Володимир Путін офіційно оголосив, що візьме участь у виборах президента Росії, які відбудуться в 2018 році. Про це він заявив під час виступу на заводі «ГАЗ».

Повідомлялося, що прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв не буде конкурентом Путіну на президентських виборах. Вибори президента Росії пройдуть в березні 2018 року.

Як відомо, про намір брати участь в них оголосили співзасновник партії «Яблуко» Григорій Явлінський, журналістка Ксенія Собчак та ще дві телеведучі – Анфіса Чехова та Катя Гордон, порнозірка Олена Бєркова та головний комуніст Росії Геннадій Зюганов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: