У Росії пройшла акція на підтримку Telegram

У Росії пройшла акція на підтримку Telegram

Акція проводиться у сьомий день блокування Telegram в Росії

В Росії 22 квітня о 19:00 (однаковий час з Україною) користувачі Telegram провели акцію проти блокування месенджера «Роскомнаглядом».

Telegram о сьомій годині вечора запускати із вікон паперові літачки. Ця пропозиція була поширена через офіційний сервісний акаунт месенджера.

У повідомленні мова йшла про те, що акція проводиться у сьомий день блокування Telegram в Росії.

Раніше біля будівлі ФСБ Росії паперові літачки запускали учасниця арт-гурту Pussy Riot Марія Альохіна і активіст Дмитро Ентео. Суд в Москві призначив їм за це по 100 годин громадських робіт.

Нагадаємо, «Роскомнагляд» почав блокувати Telegram 16 квітня. У відповідь месенджер став використовувати вбудовані методи обходу блокувань, завдяки чому у багатьох користувачів програма працює без використання анонімайзерів.

Для обходу обмежень Telegram скористався IP-адресами хостинг-провайдерів Amazon і Google. 16-17 квітня «Роскомнагляд» заблокував близько 17 мільйонів адрес цих хмарних сервісів, після чого користувачі ряду російських сайтів і сервісів, які також використовують ці сервіси, зіткнулися зі збоями в роботі.

Як відомо, 13 квітня Telegram у Росії внесли до реєстру заборонених сайтів.

Telegram має намір використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не вимагають додаткових дій від користувачів.

«Роскомнадзор» - федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій — федеральний орган виконавчої влади Росії у веденні мінкомзв'язку Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: