У Росії розслідують викрадення і катування співробітника Amnesty International

У Росії розслідують викрадення і катування співробітника Amnesty International
Олега Козловського викрали в Інгушетії
Фото: Amnesty International

За словами Козловського, його викрадачі назвалися співробітниками інгуського Центру з протидії екстремізму Центру «Е»

За заявою співробітника правозахисної організації Amnesty International Олега Козловського, порушено кримінальну справу. Він заявляє, що його викрали і катували в російській республіці Інгушетія в жовтні цього року. Про це повідомила прес-служба «Комітету проти тортур».

«Справу порушено за ознаками скоєння особливо тяжкого злочину, передбаченого п.п. «а», «в», і «г» ч. 2 ст. 126 КК РФ: викрадення, вчинене групою осіб за попередньою змовою, із застосуванням насильства, небезпечного для життя і здоров'я, із застосуванням зброї, або предметів, використовуваних як зброя», – йдеться у повідомленні.

Влада заявляє, що 3 грудня було порушено кримінальну справу за ознаками скоєння особливо тяжкого злочину. Проте повідомили про це юристу комітету Дмитру Піскунову лише сьогодні.

За словами Козловського, в рамках дослідницького проекту 5 жовтня 2018 року він прибув до столиці Інгушетії Магас, де в той час проходили протестні акції.

Наступного дня, як розповідає заявник, до нього в номер готелю постукав невідомий чоловік і попросив вийти на вулицю нібито для зустрічі з одним з організаторів акцій протесу. Таким чином його заманили до машини, де двоє чоловіків в масках змусили правозахисника вимкнути телефон і вивезли за межі міста, де побили і змушували стати своїм інформатором.

«За словами Козловського, викрадачі приставили до його голови пістолет і змусили роздягтися: принижували, били, погрожували вбивством. Все це вони знімали на телефон, а потім, отримавши від нього обіцянку нікому нічого не розповідати, повернулися за речами в готель «Артіс Плаза», а потім довезли і висадили біля аеропорту в Беслані в Північній Осетії», – йдеться в повідомленні.

За словами Козловського, його викрадачі назвалися співробітниками інгуського Центру з протидії екстремізму Центру «Е».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: