У Румунії відреагували на образливе висловлювання Рогозіна

У Румунії відреагували на образливе висловлювання Рогозіна
Міністр оборони: Румунія має робити все можливе для забезпечення безпеки і запобігання ворожих дій

Міністр оборони Румунії назвав вислів віце-прем'єра РФ «недоречним»

Міністр оборони Румунії Адріан Цуцуяну назвав недоречним образливе висловлювання віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна після відмови румунських авіаційних служб дати добро на політ його літака над територією Румунії.

«Вважаю абсолютно недоречним (висловлювання Рогозіна – ред.), щоб не використовувати інші слова», - заявив глава оборонного відомства Румунії.

За його словами, «Румунія має займатися своїми справами, забезпечити економічний розвиток країни, робити все можливе для забезпечення безпеки і запобігання ворожих дій».

Як повідомляв «Главком», у п’ятницю влада Румунії не дозволила літаку з віце-прем'єром Росії Дмитром Рогозіним пролетіти в Молдову, куди він прямував на перемовини з президентом Ігорем Додоном.

Рейс S7157, який прямував з Москви до Кишинева, розвернувся у зворотному напрямку, зробивши кілька кіл на кордоні Угорщини та Румунії. 

Рейс вилетів з аеропорту «Домодєдово» о 11:53 і мав приземлитися в Кишиневі о 16:30. Пасажирський Boeing 737 здійснив кілька кіл, на кордоні Угорщини та Румунії, але так і не увійшов до румунського повітряного простору.

19 липня МЗС Молдови відмовило російській делегації на чолі з Рогозіним у прольоті через повітряний простір країни та посадці в аеропортах Кишинева або Тирасполя. Делегація прямувала святкувати 25-річчя введення російських військ у Придністров'я. 

Російський віце-прем'єр Рогозін, після відмови румунських авіаційних служб дати добро на політ над територією Румунії літака, в якому він летів в Молдову, написав у соціальних мережах: «Чекайте відповіді, гади!».

У румунському МЗС, у свою чергу, заявили, що російська влада не погодили заздалегідь політ Рогозіна, що входить в санкційний список ЄС.

Молдова вимагає вивести російські війська з Придністров'я.

Окрім того, Рогозін є нев'їздним до України та Чорногорії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: