У спецпрокурора США по РФ запевняють, що отримали листи помічників Трампа законно

У спецпрокурора США по РФ запевняють, що отримали листи помічників Трампа законно
Спецпрокурор США Роберт Мюллер

У Мюллера стверджують, що заручилися згодою власників облікових записів електронних поштових скриньок

Апарат спецпрокурора США Роберта Мюллера, який веде розслідування з приводу ймовірного втручання РФ в хід передвиборної кампанії у США, спростував у неділю слова юриста перехідної команди президента Дональда Трампа про незаконне отримання десятків тисяч електронних листів.

Про це повідомив «Тасс» офіційний представник Мюллера Пітер Карр.

«Коли ми отримали електронні листи під час нашого злочинних дій, ми заручилися згодою власників облікових записів (електронних поштових скриньок) і зробили відповідні процесуальні дії», - йдеться в короткому коментарі представника спецпрокурора.

У суботу інформаційний портал Axios повідомив, що Мюллер отримав в своє розпорядження «десятки тисяч» електронних листів, відправлених помічниками Трампа під час перехідного періоду. Серед них виявилися і конфіденційні листи зятя і радника американського лідера Джареда Кушнера.

У листах, адресати яких не розкриваються, зачіпаються проблеми управління країною, а також питання зовнішньої політики.

Нагадаємо, загальна сума витрат на розслідування передбачуваних зв'язківміж Росією і передвиборчим штабом нинішнього президента США Дональда Трампа склала близько $ 7 млн.

Як повідомляв «Главком», екс-радник президента США Майкл Флінн визнав дачу неправдивих свідчень ФБР щодо контактів з колишнім послом Росії Сергієм Кисляком та заявив, що готовий свідчити проти Трампа.

Натомість Трамп зазначив, що «не було змови з Росією».

Також у Білому домі прокоментували визнання Флінном провини у наданні неправдивих свідчень.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що Флінн обговорював по телефону антиросійські санкції з послом РФ в Вашингтоні Сергієм Кисляком.

Кремль спростував інформацію. У РФ відзначили, що посол РФ в США Сергій Кисляк спілкувався з радником президента США з національної безпеки Майклом Флінном, проте інформація про зміст цих переговорів невірна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: