У США через ураган «Ірма» відключать дві АЕС

У США через ураган «Ірма» відключать дві АЕС
Фото: @Josebianco10

Енергетична компанія впевнена в надійності споруд, але не хоче ризикувати

У Сполучених Штатах одним із наслідків урагану «Ірма», ймовірно, стане відключення від електроенергії понад 4 мільйонів споживачів у штаті Флорида. Про це заявив керівник енергетичної компанії Florida Power & Light (FPL) Ерік Сілоджи, повідомляє Reuters.

За його оцінкою, це торкнеться близько 9 мільйонів осіб. «Цей ураган безпрецедентний за силою. Ми готуємося до найгіршого і нам, швидше за все, доведеться відновлювати частину інфраструктури», - сказав він.

Сілоджи підтвердив намір призупинити роботу двох атомних електростанцій, розташованих у Флориді. «Ці підприємства є одними з найміцніших і надійно спроектованих у світі. Однак ми не будемо ризикувати», - сказав глава FPL.

З його слів, ураган «Ірма» становить для Флориди набагато серйознішу небезпеку, ніж ураган «Харві», який пройшов над Техасом, через швидкість вітру.

За даними американських ЗМІ, ураган «Ірма» повинен обрушитися на південний захід Флориди в неділю. Знаменитий парк розваг Disney world в Орландо тимчасово закривається через ураган Ірма.

Губернатор Флориди заявив, що всього приписи евакуюватися отримали 5,6 млн осіб, і багато хто вже перебрався від узбережжя в глиб країни.

«Шторм вже тут. Це смертельний шторм, і наш штат ніколи не бачив нічого подібного», - додав у суботу ввечері губернатор штату.

Міжнародний комітет Червоного Хреста раніше повідомив, що вже більше мільйона жителів островів Карибського басейну постраждали від Ірми і ще 26 мільйонів залишаються під загрозою.

Ураган Ірма вже зруйнував два острови.

Як відомо, ураган Ірма називають найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиліття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: