У США розслідують, чи намагався Трамп перешкодити правосуддю

У США розслідують, чи намагався Трамп перешкодити правосуддю
Дональд Трамп

Спеціальний радник у справі про втручання Росії у вибори в США Роберт Мюллер розширює розслідування

Спеціальний радник у справі про втручання Росії у вибори в США Роберт Мюллер розслідує, чи намагався президент Дональд Трамп перешкодити правосуддю.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на неназваних офіційних осіб.

Спецпрадник у справі про втручання Росії у вибори в США Роберт Мюллер в рамках розширення розслідування розпитує чиновників розвідувального співтовариства з метою перевірити чи не намагався Трамп перешкоджати правосуддю.

П’ять осіб, які говорили на умовах анонімності повідомили, що Мюллер вже на цьому тижні планує допитати директора національної розвідки Деніела Коутса, главу АНБ Майка Роджерса і його колишнього заступника Річарада Леджета, які погодилися свідчити. Скільки ще свідків допитувало ФБР залишається таємницею.

У заяві АНБ з цього приводу наголошується, що агентство буде «в повній мірі співпрацювати зі спеціальним радником», але від подальших коментарів відмовились. Офіс директора національної розвідки також відмовився від коментарів.

В Білому домі рекомендують всі запитання про розслідування  скеровувати до особистого адвоката Трампа.

Як пише видання, цей крок Мюллера є поворотним моментом у розслідуванні ФБР, що триває вже майже рік і зосереджене на втручанні Росії у президентські вибори в США і ймовірній координації між соратниками Трампа і Кремлем. Повідомляється також, що слідчі шукають докази ймовірних фінансових злочинів соратників президента.

Нагадаємо, ФБР намагається визначити ступінь взаємодії членів кампанії Трампа з росіянами під час виборчої кампанії. Розслідуванням займається спеціальний прокурор, призначений кілька тижнів тому.

Як повідомляв «Главком», генеральний прокурор США Джефф Сешнс під час слухань у Комітету з питань розвідки Сенату США категорично заперечив будь-які контакти та розмови, пов'язані з виборами, з російськими офіційними посадовцями під час президентської виборчої кампанії минулого року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: