У США здійснив перший політ найбільший літак у світі

У США здійснив перший політ найбільший літак у світі
Фото: @thejackbeyer

Літак сконструйований з 2-х фюзеляжів, розмах крил становить 117 метрів

У суботу вранці 13 квітня у пустелі Мохава, в Каліфорнії, вперше здійснив політ шестимоторний мега-джет виробництва Stratolaunch Systems, який нині вважається найбільшим літаком у світі.

Як повідомляє CNN, апарат призначений для запуску космічних ракет-носіїв.

Фактично, літак Stratolaunch — це гігантська летюча стартова площадка, призначена для запуску супутників на низьку навколоземну орбіту.

У разі успішних випробувань і старту виробництва подібних літаків компанія Stratolaunch пропонуватиме військовим, приватним компаніям і навіть NASA більш економічний спосіб потрапити в космос.

Літак сконструйований з 2-х фюзеляжів, розмах крил становить 117 метрів — це більше, ніж у будь-якого літака на планеті. До цього найбільшим вважався Ан-225 «Мрія» з розмахом крил 88 метрів.

У літака шість двигунів від Boeing 747, довжина судна — 72, 5 метра.

Планується, що літак запустить перший супутник в 2020 році.

13 квітня у пустелі Мохава зібралися десятки фотографів, блогерів і прихильників авіакосмічної промисловості, щоб побачити перший політ найбільшого літака.

Нагадаємо, у грудні 2017 році гігантський літак Stratolaunch пройшов тестовий виїзд на злітно-посадкову смугу авіакосмічного порту Мохаве в Каліфорнії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: