У Тимошенко пояснили, чому побоюються Антикорупційного суду у версії Порошенка

У Тимошенко пояснили, чому побоюються Антикорупційного суду у версії Порошенка

Третину суддів президент буде призначати особисто, а це не те, чого ми хотіли, — Луценко

Ігор Луценко, депутат партії «Батьківщина», розповів «Главкому», яким бачить формування майбутнього Антикорупційного суду.

На думку політика, в Антикорупційному суді можуть бути і старі, і нові люди: «Нові люди – це певний ризик, бо ми їх не знаємо. Старі – це також ризик, бо ми знаємо, на що вони здатні. Суддя може бути поганим, аморальним,  проте його потрібно ставити в такі рамки, коли він проявляє себе з іншого боку – так працює система в інших країнах. А якщо ми поставимо громадський принцип формування, то можуть обрати якихось популістів».

Також Луценко вважає, що «в ідеалі потрібно міняти Конституцію, бо, на його думку, неможливо створити незалежне правосуддя без змін всього в нашій державі. «Незалежне правосуддя завжди пов’язано з іншими елементами державного апарату, а його треба міняти», — зазначає політик.

Можливі ризики у функціонуванні Антикорупційного суду Луценко коментує так: «З тих пропозицій, що вже звучали у законопроектах, передбачалось, що цей суд буде залежним від президента, який третину суддів буде призначати особисто. Відповідно, це призведе не до того, чого б ми хотіли».

Однак взагалі Луценко допускає, що «можна створити незалежний і об’єктивний Антикорупційний суд». Але зараз не бачить людей, які «могли б це зробити».

Нагадаємо, що з 17 листопада під будівлею Верховної Ради проходять мітинги, одна із головних вимог — створення Антикорупційного суду. 

Думки політиків з інших фракцій щодо Антикорупційного суду читайте тут: Антикорупційний суд. Панацея чи п’яте колесо?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: