У Варшаві відкривається саміт НАТО

У Варшаві відкривається саміт НАТО

Це перший саміт НАТО, який відбудеться на території Польщі

8-9 липня у Варшаві пройде 27-а зустріч на вищому рівні глав держав та голів урядів країн-учасниць Північноатлантичного альянсу. Це перший саміт НАТО, який повинен відбутися на території Польщі.
У контексті запланованого саміту планується обговорення ряду важливих тем, зокрема тих, що стосуються подій в Україні.
Обговорюватиметься також ймовірне розширення Альянсу. В НАТО дискутують щодо приєднання чотирьох країн-кандидатів: Боснії і Герцеговини, Македонії, Чорногорії і Грузії.
Окрім цього, на саміті у Польщі планується оголосити про тимчасову оперативну здатність системи протиракетної оборони Альянсу.
Іншими темами для обговорення можуть стати також події на Близькому Сході, зокрема основною з яких буде боротьба з міжнародним тероризмом.
На саміті очікується презентація Стратегічного оборонного бюлетеня України.
У заходах Саміту НАТО на запрошення Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга візьме участь президент України Петро Порошенко.
У рамках Саміту глава держави візьме участь у засіданні Комісії «Україна – НАТО» на рівні глав держав та урядів, а також Саміті Альянсу щодо Афганістану.
Програмою візиту також передбачена низка двосторонніх зустрічей президента з лідерами провідних іноземних країн, які братимуть участь у Саміті НАТО.
Нагадаємо, офіційний уповноважений держдепу США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд розповіла, що у рамках саміту НАТО у Варшаві очікується зустріч Президента України Петра Порошенка та президента США Барака Обами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: