У військовій прокуратурі підтвердили, що вибухи біля Ічні сталися через диверсію

У військовій прокуратурі підтвердили, що вибухи біля Ічні сталися через диверсію
Наслідки вибухів під Ічнею 
Фото: DronariumUkraine / Facebook

На сьогодні триває комплексна судова експертиза, яка проводиться Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз

Причиною вибухів на 6-му арсеналі біля Ічні Чернігівської області стала диверсійна діяльність шляхом проникнення на технічну територію невстановлених осіб.

Про це 7 листопада на брифінгу повідомив військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко.

«Зараз уже можна сказати про те, що причиною вибухів (на арсеналі в Ічні – ред.) є диверсійна діяльність з фізичним проникненням на технічну територію 6-го арсеналу осіб, які підлягають встановленню в ході досудового розслідування», – заявив військовий прокурор.

Він розповів, що на сьогодні триває комплексна судова експертиза, яка проводиться Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз.

«Там поставлені питання, які стосуються і військової, і технічної, і балістичної складових. Це дуже важлива експертиза. За результатами цієї експертизи буде прийматися процесуальне рішення», – заявив Рябенко.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на 9 жовтня сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. 

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що за фактами вибухів на складах під Ічнею до відповідальності було притягнуто понад 65 чоловік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: