У всіх областях України з'являться регіональні представництва омбудсмена

У всіх областях України з'являться регіональні представництва омбудсмена
Омбудсмен України Людмила Денісова

Навесні 2019 року 17 громадських моніторів будуть слідкувати за дотриманням прав виборців під час президентських виборів

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про плани розширення регіональної мережі представництв омбудсмена в 2019 році.

Про це Денісова написала на своїй сторінці в Facebook.

«З наступного року ми розширяємо регіональну мережу представництв Уповноваженого з прав людини. З 2019 року такі представництва будуть відкриті у кожній області», — заявила Денісова після зустрічі з доповідачами моніторингової місії ПАРЄ.

За її словами, навесні 2019 року 17 громадських моніторів будуть слідкувати за дотриманням прав виборців під час президентських виборів.

«Аби забезпечити у повній мірі право українців на вільний вибір, в усій країні працюватимуть 17 громадських моніторів. Уже навесні 2019 року вони будуть слідкувати за дотриманням прав виборців під час президентських виборів. Це передбачено Меморандумом про співпрацю із Громадянською мережею Опора, який я підписала влітку цього року. Під час президентських виборів ми спільно з Опорою аналізуватимемо діяльність правоохоронних органів та судів щодо розслідування виборчих злочинів. Крім того, громадські монітори працюватимуть з електоратом щодо захисту їхніх прав у всіх регіонах України», — додала омбудсмен.

Після президентських виборів проведуть додаткове навчання для таких моніторів і, за необхідності, збільшать їхню кількість під час парламентських виборів восени 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: