У Зеленського анонсували продовження карантину в Україні

У Зеленського анонсували продовження карантину в Україні
На нараді в Офісі президента обговорили продовження та пом'якшення карантину 

Президент нагадав, що пік захворюваності на коронавірус в Україні очікують на початку травня

Уряд планує продовжити карантинні заходи, оскільки не було пройдено пікового періоду захворюваності на коронавірус – він очікується на початку травня. Про це повідомили на традиційній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо подолання епідемії хвороби, передає пресслужба презиента.

Повідомляється, що на нараді також розглядали різні можливості пом’якшення карантину заради психологічної підтримки громадян та запуску економіки.

«Треба точно сказати людям, коли й що буде відкрито, який чіткий план дій уряду. Пік захворюваності очікують на початку травня. Люди мають розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли працюватимуть перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю, що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Усі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом’якшуватися карантин», – сказав Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що для початку потрібно пом’якшувати карантинні заходи на некритичних об’єктах інфраструктури, які можуть відіграти роль у стабілізації економіки.

На нараді також обговорили подальше забезпечення країни засобами захисту. Координаційна рада з протидії поширенню Covid-19 організувала закупівлі засобів, яких вистачить на наступні три тижні. Надалі постачання забезпечуватиме Міністерство охорони здоров’я України, яке вже організовує закупівлі за спрощеною процедурою.

Нацполіція повідомила президенту про те, що через карантин рівень злочинності в цілому зменшився, однак на 15% зріс рівень шахрайства в Інтернеті. Зокрема, онлайн-шахраї намагаються організувати фальшивий продаж засобів захисту.

«Українцям треба бути особливо обережними й купувати і продукти, і речі, і засоби захисту на перевірених сайтах, а всі онлайн-платформи ошуканців треба закривати», – зауважив Зеленський.

Крім того, на нараді доповіли про ситуацію з пожежами в Житомирській області. Наразі вона нормалізується.

Як повідомлялося, сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що на найближчому засіданні уряду МОЗ пропонуватиме продовжити карантинні заходи в Україні до 12 травня, але з деякими послабленнями обмежень, зокрема пропонуватиметься відкриття музеїв, парків та бібліотек.

Також у ВООЗ заявили, що скасовувати карантин потрібно поступово.

Крім того мер столиці Віталій Кличко повідомив, коли у Києві пом’якшать карантин.

Як повідомлялось, станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків (з них у дітей - 25, у медиків – 64),  це на 154 випадки більше ніж учора. За добу одужали - вісім чоловік, померли – 10.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: