Карантин до осені? Німеччина вразила рішенням скасувати Октоберфест

Карантин до осені? Німеччина вразила рішенням скасувати Октоберфест
У Мюнхені скасували щорічний фестиваль пива Октоберфест

Октоберфест відмінили вперше за останні 70 років

У Мюнхені в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції скасували щорічний фестиваль пива Октоберфест, який був запланований на другу половину вересня і початок жовтня.

Про це у вівторок, 21 квітня, повідомляє DW з посиланням на заяву прем'єр-міністра Баварії Маркуса Зедера.

Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер заявив, що, «ризик надто великий», не можна дозволити з'явитися новому спалаху коронавірусу в місцях масового скупчення людей. При цьому складно працювати в масці, гумових рукавичках там, де щорічно влаштовують фестиваль і збираються мільйони гостей.

Бургомістр Мюнхена Дітер Райтер зазначив, що рішення про скасування Октоберфесту було важко прийняти, але воно має сенс: під час боротьби з поширенням коронавірусу необхідно залишатися в безпеці. Крім того, пивний фестиваль дуже популярний серед приїжджих з різних країн, що також небезпечно.

У світі зареєстровано майже 2,5 млн випадків зараження коронавірусом. За кількістю випадків інфікування «лідирують» США – 786 638 осіб, далі йдуть Іспанія – 200 210, Італія – 181 228, Франція – 156 480 та Німеччина – 147 065.

В Україні 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: