Угорщина змилувалась над українськими заробітчанами, що не встигли повернутися додому

Угорщина змилувалась над українськими заробітчанами, що не встигли повернутися додому
Угорський уряд дозволив продовжити термін дії документів і віз

Угорщина не штрафуватиме українців за прострочені документи

Угорщина не штрафуватиме за прострочені документи.

Про це інформують в міністерстві закордонних справ України з посиланням на домовленості між українською та угорською сторонами за підсумками відеоконференції між міністрами МЗС двох країн.

«Угорський уряд дозволив продовжити термін дії документів і віз на перебування в Угорщині на час обмежувальних заходів», – йдеться у повідомленні.

Глава МЗС Угорщини запевнив, що в цей особливий період громадян України в Угорщині не будуть штрафувати за протерміновані документи, наголошують в українському МЗС.

У випадку закінчення терміну дії візи, дозволу на проживання або дозволеного строку перебування у рамках безвізового режиму відповідним особам слід звернутися до Державного управління у справах іноземців Регіональної дирекції округу Будапешт і області Пешт (Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Budapesti és Pest megyei Regionális Igazgatóságának (RIG) із клопотанням про продовження дозвільних документів.

При цьому важливо звернутися до закінчення терміну дії візи, дозволу на проживання і в рамках дозволеного терміну перебування за безвізом.

За інформацією МЗЕЗС, подача клопотань/документів можлива виключно за попереднім записом онлайн, для запису потрібно обрати розділ «Розгляд документів іноземців, які мають намір виїхати з Угорщини, але обмежені в цій можливості через карантинні заходи».

Враховуючи, що Україна та Угорщина є сусідніми країнами, українські громадяни мають змогу повернутися в Україну через українсько-угорський кордон.  При цьому в Угорщині продовжує функціонувати громадський транспорт, що дозволяє дістатися до кордону.

Нагадаємо, Укрзалізниця на 27 березня призначила рейс поїзда №906 Київ - Москва та назад для повернення до своїх країн громадян України та Російської Федерації.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що МВС за допомогою телефонів контролюватиме самоізоляцію людей, у яких діагностували коронавірус, а також тих українців, які контактували з інфікованими.

До відома, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що близько 20 тис. українців за кордоном заявили про бажання повернутися

Нагадаємо, 24 березня з Франції додому вилетіли 210 українців.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: