Україна може отримати $8 млрд від МВФ, — Зеленський

Україна може отримати $8 млрд від МВФ, — Зеленський
Володимир Зеленський розраховує продовжити співпрацю з МВФ

В разі продовження співпраці з МВФ Україна протягом півмісяця отримає перший «швидкий транш» у розмірі до двох мільярдів доларів

Україна розраховує розширити програму співпраці з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та Європейським банком реконструкції та розвитку, наголосив президент Володимир Зеленський.

Про це він заявив в коментарі журналістам після засідання фракції «Слуга Народу».

«Що стосується Міжнародного валютного фонду, зараз ми мінімум можемо отримати збільшення програми до восьми мільярдів доларів. Разом зі Світовим банком, з ЄБРР можемо одержати щонайменше 10 мільярдів доларів США», – сказав президент.

Зеленський сподівається, що Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримає законопроекти про банки та про ринок землі, на яких наполягає МВФ.

«Я налаштований, щоб Верховна Рада зібралася в понеділок, і всі ці питання пройшли. Для нас дуже важливо – ніхто не хоче дефолту в країні. Я впевнений, що мене почують наші депутати, й цього не станеться. Буде підтримка міжнародних інституцій, Міжнародного валютного фонду», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що в разі продовження співпраці з МВФ Україна протягом півмісяця отримає перший «швидкий транш» у розмірі до двох мільярдів доларів, і ці кошти одразу надійдуть до державного бюджету.

Нагадаємо, фракція «Слуга Народу» погодила компромісний варіант законопроекту щодо відкриття ринку землі.

Зазначимо. що позачергове засідання Верховної Ради може відбутися у внутрішньому дворі парламенту.

 Раніше депутатка Євгенія Кравчук повідомляла, що у зв’язку зі спалахом коронавірусу COVID-19 депутати Верховної Ради розглядають можливість проведення засідання на відкритому майданчику, наприклад, на стадіоні.

Нагадаємо, вчора 16 березня, президент Володимир Зеленський у своєму екстреному зверненні наголосив, що не зважаючи на карантин через коронавірус, парламент має впровадити земельну реформу. «Швидкі реформи – це швидка допомога для економіки.Без них – економічна кома. І це не питання. Це відповідь. У такі часи всі народні депутати мають усвідомити відповідальність. У такі часи ви блокуєте не трибуну – ви блокуєте життя України», – заявив президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: