Угорська правляча партія Fidesz може приєднатися до іншої фракції Європарламенту

Угорська правляча партія Fidesz може приєднатися до іншої фракції Європарламенту

Віктор Орбан наголосив на тому, що його політична сила буде спостерігати за тим, куди буде рухатися ЄНП

Країни Вишеградської четвірки займатимуть єдину позицію щодо обрання нового складу керівництва ЄС

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який представляє партію Fidesz, заявив про те, що дана політична сила може приєднатися до іншої фракції в Європейському парламенті, якщо перебування в фракції Європейської народної партії (ЄНП) не відповідатиме інтересам країни.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

В березні ЄНП призупинила членство Fidesz через проблеми із верховенством права і демократією в Угорщині. Віктор Орбан наголосив на тому, що його політична сила буде спостерігати за тим, куди буде рухатися ЄНП, а також, чи зможе Будапешт впливати на поведінку даного об’єднання.

Європейська народна партія перемогла на виборах до Європейського парламенту, які відбулися 23-26 травня. Проте для обрання членів Єврокомісії ЄНП треба буде підтримка щонайменше двох інших політичних сил.

Також Орбан повідомив про те, що країни Вишеградської четвірки погодилися займати спільну позицію у питанні визначення нового складу керівництва ЄС. У випадку із обранням глави Єврокомісії Будапешт буде готовий підтримати кандидата, який буде виступати за необхідність протидії міграції і за захист християнської культури.

За словами Орбана, в партії Fidesz є фаворит і навіть не один в питанні кандидатури на керівника Єврокомісії. Проте прем’єр-міністр Угорщини відмовився уточняти, про кого саме йде мова.

Раніше повідомлялося, що п’ятий президент України Петро Порошенко з оптимізмом сприймає результати виборів до Європарламенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: