Україна готує черговий позов до Світової організації торгівлі проти РФ

Україна готує черговий позов до Світової організації торгівлі проти РФ

Штаб-квартира СОТ

Новий позов буде для України найскладнішим з точки зору доказової бази

Українська сторона готується подати у Світову організацію торгівлі (СОТ) ще один позов проти Росії, який стосується обмеження на ввезення до РФ українських продовольчих товарів за допомогою санітарних норм.

Про це в інтерв'ю Dt.ua розповіла перший торговий представник України Наталія Микольська.

«Ми готуємо ще один позов, про який ми досить давно говоримо. Він для нас найскладніший з точки зору збору доказової бази. Він стосується обмежень ввозу продовольчих товарів, це так звана фітосанітарна група, товари, ввезення яких обмежено санітарними нормами. Їх дуже багато, ми аналізували всі й вирішили обмежитися лише тими позиціями, щодо яких у нас є хороша доказова база», – зазначила вона.

За словами Микольська, при обговоренні таких суперечок необхідно розуміти, що доказова база знаходиться не у держави, а безпосередньо у підприємства.

«Зараз ми вже фіналізуємо запит на проведення консультацій по даній справі і збираємося його подати найближчим часом», – повідомила Микольська.

Торгпред, при цьому, не стала називати конкретних дат або переліку продукції.

«Якщо ви подивитесь історію суперечок РФ щодо фітосанітарних норм, то побачите, що ми не перша країна, яка з цією проблемою зіштовхнулася, і більшість наших попередників свої права відстояли. Що як мінімум говорить про те, що РФ дійсно маніпулює цими нормами, використовуючи їх як інструмент впливу та шантажу, а не безпеки», – уклала вона.

Раніше «Главком» повідомляв, що позов проти РФ до Світової організації торгівлі щодо поставок сільськогосподарської продукції Україна може подати до кінця 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: