Україна готує відповідь на рішення ПАРЄ – Кулеба

Україна готує відповідь на рішення ПАРЄ – Кулеба
Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба

Постпред України при Раді Європи заявив, що дії у відповідь повинні бути зваженими і цинічними

Україна повинна відповісти комплексом конкретних дій на рішення Парламентської асамблеї Ради Європи про повернення російської делегації в ПАРЄ. Про це у вівторок, 25 червня, заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Facebook.

«У мене є багато історій про ПАРЄ... Але головне - майбутнє. Моя особиста позиція така: ми повинні відповісти не тільки словом, а комплексом конкретних дій. Відповісти не емоційно і поспішно, а виважено і цинічно», - написав Кулеба.

За словами постпреда, в Києві, куди він сьогодні був відкликаний міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, він займатиметься «фіналізацією плану подальших дій».

Кулеба зазначив, що виклик посла на консультації щодо майбутніх параметрів участі України в Раді Європи є безпрецедентним.

«Таке ми робимо вперше з 1995 року, коли вступили в організацію. І це чіткий сигнал», - сказав він.

У той час, він зазначив, що українські дипломати мають намір боротися до кінця.

«Не можу точно сказати, що в кінцевому підсумку буде, але точно знаю, що три ключові правила залишаються незмінними: спираємося на реальність; нас б'ють - ми б'ємо; граємо до кінця», - резюмував Кулеба.

Раніше Клімкін відкликав Кулебу для консультацій у зв'язку з рішенням ПАРЄ про повернення російської делегації. Також Клімкін висловив вдячність українській делегації в ПАРЄ за те, що вони «виклалися по повній».

Раніше українська делегація заблокувала автоматичне обрання депутата Держдуми Росії Леоніда Слуцького віцепрезидентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Нагадаємо, що ПАРЄ ухвалила резолюцію, що дозволяє Росії повернутися в організацію без виконання зобов’язань.

Міністерство закордонних справ України заявило, що ПАРЄ капітулювала перед шантажем РФ і відмовилася від відповідальності за мир у Європі.

Зеленський через пів доби відреагував на скандальні події в ПАРЄ.

Нагадаємо, під будівлею Ради Європи зібрався пікет проти Росії (відео).

Стало відомо, що Україна та Грузія оскаржують повноваження російської делегації у ПАРЄ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: