Україна направила до СОТ черговий позов проти Росії

Україна направила до СОТ черговий позов проти Росії

Сьогодні Україна направила вимогу про проведення консультацій з Російською Федерацією

Україна направила до Світової організації торгівлі позов щодо Російської Федерації, який стосується обмеження імпорту з боку РФ у 2013-2015 роках продовольчої і промислової продукції, передає у Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговий представник України Наталія Микольська.

«Україна ініціювала новий позов проти РФ в СОТ щодо обмеження імпорту продовольчої і промислової продукції. Сьогодні Україна направила вимогу про проведення консультацій з Російською Федерацією», - написала вона.

Микольська повідомила, що протягом 2013-2015 років Росія запровадила низку заходів, спрямованих на обмеження імпорту соків, пива, кондитерської продукції, шпалер походженням з України.

«Як наслідок, експорт продукції до РФ, на традиційний ринок, фактично припинився», - уточнила вона.

«Тому, Україна сьогодні направила вимогу про проведення консультацій з Російською Федерацією стосовно обмежувальних заходів щодо імпорту соків, пива та пивних напоїв, кондитерських виробів, шпалер. Це вже третя справа проти Росії в СОТ», - додала Микольська.

Україна планує до кінця року подати четвертий позов до Світової організації торгівлі проти РФ щодо аграрної продукції. 

Раніше Микольська повідомила, що у рамках Світової організації торгівлі існує 4 судових справи з Російською Федерацією, за двома з яких Україна виступає позивачем і за двома - відповідачем. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: