Україна направила ноту Ірану через виправдання депутатом збиття літака МАУ

Україна направила ноту Ірану через виправдання депутатом збиття літака МАУ
Іранський депутат Хассан Норузі напередодні назвав «правильним» збиття літака МАУ і заявив, що нікого з причетних не затримали

МЗС України «глибоко занепокоєне» заявами представника парламенту Ісламської Республіки Іран

Україна вкотре закликає Іран забезпечити повне та неупереджене розслідування обставин збиття літака «Міжнародних авіаліній України» 8 січня 2020 року. Відповідну ноту направлено до МЗС Ірану.

Про це «Укрінформу» повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко.

«Ми глибоко занепокоєні заявами представника парламенту Ісламської Республіки Іран, тому наше посольство в Тегерані невідкладно направило до Міністерства закордонних справ Ірану ноту з вимогою надати відповідні роз’яснення», - йдеться у повідомленні.

В українському МЗС вкотре закликали Іран дотримуватись своїх міжнародно-правових зобов’язань та забезпечити проведення повного та неупередженого кримінального і технічного розслідування обставин збиття літака Міжнародних авіаліній України 8 січня 2020 року.

Як повідомлялося, іранський депутат, член комісії з питань законодавства та юстиції парламенту Ірану Хассан Норузі назвав «правильним» збиття літака МАУ і заявив, що нікого з причетних не затримали.

Нагадаємо, авіакатастрофа під Тегераном сталася рано вранці 8 січня. Авіалайнер Boeing 737 авіакомпанії МАУ виконував міжнародний рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, однак після зльоту зв'язок з ним перервався. Літак впав у 15 км від аеропорту вильоту, загинули всі 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

Нагадаємо, канадські юристи хочуть домогтися від Ірану компенсації щонайменше $1,1 млрд через збиття українського літака МАУ. У позові факт збиття українського літака названо «навмисним терористичним актом».

Україна, Канада, Афганістан, Швеція та Об’єднане Королівство – держави, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі «МАУ», звернулися до офіційного Тегерану з вимогою передати бортові самописці.

У березні стало відомо, що Іран погодився передати Україні бортові самописці збитого літака компанії «Міжнародні авіалінії України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: