Україна постачатиме молоко до Лівану

Україна постачатиме молоко до Лівану
Через економічну кризу у Лівані значно впав імпорт молочної продукції з Європи
Фото: uprom.info

На ліванському ринку є великий попит на йогурти і сметану, а українське масло надзвичайно популярне у виробників знаменитих ліванських солодощів

У лютому 2021 року відкривається новий ринок збуту української молочної продукції у Лівані, повідомляє посольство України у Ліванській Республіці.

«Компетентні органи України та Лівану, у тісній взаємодії Міністерства закордонних справ України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів погодили двосторонню форму ветеринарного сертифікату на експорт молока і молочних продуктів з України до Лівану», – йдеться в повідомленні на сторінці посольства України в Лівані.

Це розширює ринки збуту української молочної продукції та створює додаткові можливості для ведення бізнесу експортерам з України, наголошують у посольстві.

«Через економічну кризу у Лівані значно впав імпорт молочної продукції з Європи. Тому, зважаючи на співвідношення «ціна-якість», українські продукти будуть дуже конкурентними. У 2019 році імпорт молочних продуктів складав 292 млн доларів, у 2020 упав до 127 млн. Тому утворилася ніша, яку можуть зайняти українські виробники. При цьому особливий інтерес будуть становити і українські тверді сири», – повідомив у коментарі Радіо Свобода посол України у Лівані Ігор Осташ.

За його словами, на ліванському ринку є великий попит на йогурти і сметану, «а українське масло надзвичайно популярне у виробників знаменитих ліванських солодощів».

«Мені особисто тут бракує кефіру, якого немає на полицях ліванських маркетів. Сподіваюсь, тепер буде! Ну а українці можуть спробувати ліванський лябан, назва якого співзвучна з назвою країни», – сказав Ігор Осташ.

У Лівані живе понад 6 мільйонів людей. Ця країна межує на півночі і сході з Сирією, на півдні з Ізраїлем, а на заході омивається Середземним морем.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: