Експерт розповіла, що чекати від угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем

Експерт розповіла, що чекати від угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем
Тепер Україна матиме можливість імпортувати складові з Ізраїлю, виробляти щось в Україні і постачати це в Європейський Союз, як власний товар

Наразі обсяг експорту в Ізраїль досить невеликий, - Мовчан

Угода про Зону вільної торгівлі з Ізраїлем дозволить Україні експортувати дешевше. Про це розповіла керівник Центру економічних досліджень Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Вероніка Мовчан, пише УНН. 

За словами експерта, важливо те, що Ізраїль має також угоду про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, так само, як і Україна.

«Тепер в України і Ізраїлю з’явиться можливість використання діагональних правил походження. Можна імпортувати складові з Ізраїлю, виробляти щось в Україні і постачати це в Європейський Союз так, ніби це були складові європейські або українські», - зазначила Мовчан.

Керівник Центру економічних досліджень додала, що для сільськогосподарських товарів і харчової промисловості базовий компонент взагалі має бути вирощений в Україні.

Наразі, за словами Мовчан, обсяг експорту з України в Ізраїль досить невеликий, тож не слід очікувати великих прибутків від прямої торгівлі у перші роки ЗВТ.

«Наприклад, позаминулого року експорт в Ізраїль складав лише близько 1,3-1,4%. В 2018 році експорт продовжив зростати, але не набагато. В принципі ми можемо очікувати зростання експорту, але воно не відбудеться в перші роки, і навряд чи Ізраїль стане домінантним партнером», - вважає експерт.

Нагадаємо, заступник посла Держави Ізраїль в Україні Еміль Бен Нафталі раніше заявив, що президент України Петро Порошенко 21 січня відвідає Ізраїль для підписання угоди про зону вільної торгівлі.

За словами голови держави, у першу чергу Україна буде експортувати до Ізраїлю пшеницю і аграрні продукти, олію, а також метали і інші товари для промисловості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: