Україна та США знову проголосували проти російської резолюції «боротьби» з нацизмом

Україна та США знову проголосували проти російської резолюції «боротьби» з нацизмом
Засідання Генасамблеї ООН

Україна та США були єдиними країнами, які виступили проти прийняття резолюції «боротьби» з нацизмом

Генеральна Асамблея ООН на пленарному засіданні у вівторок прийняла резолюцію про боротьбу з героїзацією нацизму, неонацизмом та іншими видами дискримінаційних практик, яка щорічно вноситься Російською Федерацією.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Як і місяць тому, Україна та США були єдиними країнами, які виступили проти прийняття документа. Ще 49 країн, в тому числі Німеччина, Польща, Франція та інші країни Європейського союзу, при голосуванні утрималися.

За документ проголосували 133 держав – на вісім більше, ніж 17 листопада, коли документ розглядався в Третьому комітеті.

Як повідомлялося, 19 грудня Генеральна асамблея ООН затвердила резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна».

Нагадаємо, третій комітет Генеральної Асамблеї ООН ухвалив у листопаді оновлений проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна». Під час голосування його підтримала 71 держава.

Проект оновленої резолюції підтверджує, що між Україною і Росією існує міжнародний збройний конфлікт, засуджує ретроактивне застосування РФ власних законів на окупованій території, а також примусове переведення громадян України в російське громадянство. Документ «наполегливо закликає» Російську Федерацію «виконати усі свої зобов'язання відповідно до застосовуваних норм міжнародного права в якості держави-окупанта».

Документ був внесений з ініціативи Президента України, про що він згадав під час загальних дебатів ГА ООН у вересні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: